Jo 2750+ uutta fania - Fanita Sinäkin tästä!

Sokeriton.fi on Facebook

Sokeriton.fi uutiset

13.9.2010TV1 MOT: Rasvainen kupla22.8.2010Kauppalehti | yritysuutiset: Kansantauti poiki yritysidean31.3.2010Tutkimus 2010: Suklaan aktiivisyöjillä alhaisempi verenpaine ja terveempi sydän15.2.2010Stevia - supermakeaa jauhetta tarvitaan vain pienen pieni ripaus11.1.2010Valkoinen sokeri - valkoinen vaara7.12.2009Lääkäri Antti Heikkilä: Jouluruoka pääosin terveellistä - paitsi sokerit24.11.2009Sydänjärjestö puolitti sokerisuosituksen29.10.2009Lähes kaikki suomalaiset syövät liikaa sokeria ja lihovat (HS)28.9.2009Sokeripommi tikittää piilossa (HS)23.9.2009Katainen pohti sokerinveroa brittiläisessä Financial Times talouslehdessä21.9.2009Stevia virallisesti käyttöön Ranskassa18.9.2009Sokeri yhteydessä sydäntautiriskiin11.9.2009Mielipide | Sokerin makeus verolle (KL Debatti, MT)9.9.2009Diabetesliiton toimitusjohtaja Jorma Huttunen: Jos mitään ei tehdä, Suomessa on kaksi miljoonaa diabeetikkoa vuonna 203021.8.2009Mikään ei ole niin tyhmää kuin ahmia sokeria, varsinkaan aamulla.17.8.2009Sokerin hinta ja kulutus huipussaan 30 vuoteen13.7.2009Tutkimus: Atkinsin dieetti tehokkain ja terveellinen tapa laihduttaa (HS/IS)20.5.2009Mitä kehossa tapahtuu kun syöt liikaa sokeria?17.4.2009Proteiinista hyötyä painonhallinnassa17.4.2009Stubb haastoi ministerit karkkilakkoon - Pärjääkö Stubb sokerittomalla?31.3.2009Uutta Suomessa: sokerittomat kokoustarjoilut sekä tuotteet noutopöytään ja kahvihuoneeseen10.3.2009Sokeriton.fi kerää kavereita ja antaa ilmaisia extramaistiaisia uusille tilaajille!20.12.2008Muinainen yrttikasvi stevia mullistaa makeuttamisen?13.12.2008Maito päihittää sokeripitoiset urheilujuomat7.12.2008Hellapoliisin karpalo-suklaakakkua ei tehty kädet selän takana1.12.2008Laihduttajan kannattaa nauttia jouluruuista25.11.2008Sokerilimut ja hedelmäsokeri ehkä kihdin riskitekijöitä19.11.2008Hellapoliisi teki ratsian suklaafestareille17.11.2008Suklaafestivaalit olivat jymymenestys - sokeriton.fi aiheena MVT3 Kymmenen uutisissa17.11.2008Asiaa verkkokaupasta - Sopivaa vai ei?

Sokeriton.fi pikakysely

Mitä mieltä olet sokeriton.fi -palveluideasta?

Näytä vanhat kyselyt »

Kauppalehti | yritysuutiset: Kansantauti poiki yritysidean

22.08.2010

sokeriton.fi|Kauppalehti   Keskiviikko 22.10.2008

Parhaat yritysideat syntyvät usein omista kokemuksista.

Mainosalalla pitkään toimineen Sami Gauffinin idea syntyi omien sokeriarvojen noususta. Tuloksena on sokerittomia makeisia ja suklaita maahantuova ja myyvä verkkokauppa www.sokeriton.fi.

Gauffinin Vantaan omakotitalo toimii nyt elintarviketilan statuksella varastona ja jakelukeskuksena. Tuotejakelun yhtiö hoitaa Itellan avulla.

– Selvitin sokerittomien tuotteiden tarjontaa Suomessa ja huomasin sen surkeaksi, hän sanoo.

Gauffin penkoi suomalaisten sokeriongelmaa ja löysi hätkähdyttäviä lukuja.

– Meillä on 300 000 diagnosoitua diabeetikkoa, mutta todellinen luku lienee 500 000. Vuoteen 2015 mennessä se nousee nykyisillä elintavoilla yhteen miljoonaan, hän sanoo.

Suomalainen syö päivittäin tuplasti sokeria virallisiin suosituksiin nähden. Sokeria on joka paikassa: keittokinkuissa, pussikeitoissa, muroissa, makkarassa, ketsupissa, säilykkeissä, eineksissä, kuivatuissa hedelmissä.

– Sokerittomassa suklaassa on jopa 30 prosenttia vähemmän kalorejakin kuin sokerillisessa, hän sanoo.

Sokerin sijasta suklaissa ja makeisissa voidaan käyttää esimerkiksi viljapohjaista maltitolia. Toinen korvaava aine on maitoherasta tehty laktitoli. Usein käytetään lisäksi pieni määrä kalorittomia makeutusaineita jotta täysin sokeria vastaava maku saadaan aikaan.

– Nämä makeutusaineet ovat tuttuja light virvoitusjuomista, kevyistä mehukeitoista, jogurteista jne, hän sanoo.

”Kauppaa päivittäin”

Sugarfree Finland tuo sokerittomia makeisia ja suklaita Suomeen Sveitsistä, Espanjasta ja Hollannista. Sveitsiläinen Stella ja espanjalainen Torras tekevät suklaata, espanjalainen El Caserio toffeita ja hollantilainen DeBron makeisia.

– Suomessa sokerittomia suklaita valmistavat vain Brunberg ja tamperelainen Dammenberg. Valikoima on hyvin rajattu, Gauffin sanoo.

Suomalainen Fazer ja ruotsalainen Marabou eivät valmista sokerittomia suklaita.

Gauffinin mukaan sokerittomien tuotteiden nettikauppa on lähtenyt mukavasti käyntiin.

– Kuukauden ajan olemme myyneet tuotteita ja toimituksia joka päivä. Asiakaskunnasta 80 prosenttia on naisia, hän sanoo.

Asiakastuotteet toimitetaan pahvirasioissa. Jos tilaus on tehty iltapäivään klo 13 mennessä, tuo posti makeislaatikon asiakkaalle jo seuraavan päivän aamuna. Halvin neljän tuotteen paketti maksaa 19,90 euroa. Kallein lähes kahden kilon paketti 16 tuotteen paketti irtoaa 64 eurolla.

– Nopeus on palvelun a ja o. Rasiassa on yleensä 8–12 tuotetta. Pienempiä eri ei kannata netin kautta tilata, hän sanoo.

Gauffin on rekisteröinyt jo muun muassa seuraavat nettiosoitteet: rasvaton, suolaton, maidoton, soijaton ja gluteeniton.

– Kyllä ideana on myynnin laajentaminen muihinkin tuoteryhmiin, hän sanoo.

 punaviini_ja_sukuklaata_.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomi on perässä. Sami Gauffinin mukaan Suomessa on läntisiä naapurimaita vähemmän sokerittomia makeisvaihtoehtoja, vaikka diabetesongelma on räjähtämässä käsiin. Myös ravintolat voisivat tarjota hänen mielestään esimerkiksi sokerittomia suklaita sokerillisten sijaan.

 

Esko Lukkari
esko.lukkari@kauppalehti.fi

13.09.2010TV1 MOT: Rasvainen kupla
22.08.2010Kauppalehti | yritysuutiset: Kansantauti poiki yritysidean
31.03.2010Tutkimus 2010: Suklaan aktiivisyöjillä alhaisempi verenpaine ja terveempi sydän
15.02.2010Stevia - supermakeaa jauhetta tarvitaan vain pienen pieni ripaus
11.01.2010Valkoinen sokeri - valkoinen vaara
07.12.2009Lääkäri Antti Heikkilä: Jouluruoka pääosin terveellistä - paitsi sokerit
24.11.2009Sydänjärjestö puolitti sokerisuosituksen
29.10.2009Lähes kaikki suomalaiset syövät liikaa sokeria ja lihovat (HS)
28.09.2009Sokeripommi tikittää piilossa (HS)
23.09.2009Katainen pohti sokerinveroa brittiläisessä Financial Times talouslehdessä

Siirry arkistoon »