Amerikkalainen Journal of Nutrition: Hedelmäsokeri muuttuu helpommin rasvaksi kuin aikaisemmin on uskottukaan.
16.10.2008 sokeriton.fi 16.10. Amerikkalainen tutkija Elisabets Parks on nyt ensimmäisen kerran selvittänyt perusteellisesti mitä ihmiskehossa tapahtuu erilaisia sokerijuomia nautittaessa. Journal of Nutrition -aikakauslehdessä julkaistavien tulosten mukaan hedelmäsokeri muuntuu tavallista sokeria nopeammin ja eri tavalla rasvaksi ja lihottaa siis käyttäjäänsä muita sokereita helpommin. Näin ollen esimerkiksi fruktoosilla makeutetut juomat ja limut lihottavat enemmän. Fruktoosi on noin kaksi kertaa tavallista sokeria makeampaa. - Tavallisissa hedelmissä olevat hedelmäsokeripitoisuudet ovat matalia, joten tätä tulosta ei pidä tulkita sillä tavalla, että hedelmien syönti olisi kiellettävä, ruotsalaistutkija Charlotte Erlanson-Albertsson sanoi. sokeriton.fi kehoittaa kaikkia nauttimaan runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja marjoja päivittäin hyvän terveyden ylläpitämiseksi!
|